Het Feestweekend van 10 tot en met 12 september 2021 was in één woord: FANTASTISCH!!!

 

 Het Feestweekend van 10 tot en met 12 september 2021 was in één woord: FANTASTISCH!!!

 

Wat was het een feest, het feestweekend van Diessen 1650 (+1) , met op vrijdag 10 september al de geweldige kinderdisco en de Gouden Potvisquiz met 30 teams.

 

 

 

 

Op zaterdagmiddag 11 september was het een drukte van belang op de Bolster waar de Romeinse schilden werden voorzien van een mooie ontwerp. De kinderen hebben genoten!

 

 

 

 

Op zaterdagavond was het een avond om niet te vergeten. De band Repop was in topvorm. De vele bezoekers hebben dan ook genoten. Wat een fantastische band en wat een gevarieerd optreden hebben zij verzorgd.

 

Op 12 september, een stralende zondag, was het op de Gildeweide in de ochtend al het een komen en gaan van brommers: meer dan 300. Andere bezoekers keken intussen naar het grote videoscherm met beelden van 25
jaar en zelfs 50 jaar geleden.

 

 

 

 

Terwijl de kinderen zich vermaakten in de gratis draaimolen
en het springkussen, was de tent de hele middag gevuld met optredens, prijsuitreikingen en nog veel meer. Ook de Romeinse nederzetting die op de Gildeweide was opgezet was de moeite waard. Bezoekers kwamen ogen en oren te kort om alles in zich op te nemen.

 

 

 

 

Ook van de drie verschillende wandelingen van de DiessenApp werd goed gebruik gemaakt.

Tijdens het optreden van onze extra verrassing, Rene Schuurmans, stond de tent wederom te schudden op haar grondvesten. Als afsluiters van het weekend waren er de DJ’s die de voetjes van de vloer deden gaan.

 

Zonder de vele vrijwilligers hadden wij dit feest voor zowel jong als oud niet kunnen organiseren. Dank dan ook aan alle vrijwilligers: jullie waren geweldig!

Mocht je de vele foto’s nog willen zien, kijk dan op onze Facebook Pagina of op onze website diessen1650.nl

Diessenvlag

Onderstaande vlag is in het kader van de viering van Diessen1650 vervaardigd.

Het is echter niet zo, dat deze nu zijn nut verloren heeft. De vlag is bedoeld als de nieuwe vlag van Diessen!

Er zijn er nog enkele te koop via info@Diessen1650.nl tot het eind van dit jaar à  € 12.50 per stuk.

 

Dag van de ouderen op 1 oktober

Deze middag was bijzonder geslaagd. Meer dan 100 deelnemers genoten van muziek, tonpraters en een lekker Diessen 1650-taartje. Het was top! Wij mochten hier een kleine bijdrage aan leveren, maar die werd dan ook bijzonder goed ontvangen.

 

Wat zit er nog aan te komen…………..

 

Vuurwerkshow in de nacht van oud op nieuw!

De benodigde vergunningen zijn aangevraagd om het jaar 2021, ondanks alle beproevingen die we in dit tweede Coronajaar hebben moeten doorstaan, feestelijk te kunnen afsluiten. Dat zal gebeuren door middel van een vuurwerkshow voor de inwoners van Diessen, Baarschot en Haghorst. Je hoeft dus zelf niets aan vuurwerk in te kopen!

Een professioneel bedrijf zal om 00.15 op 1 januari 2022 een prachtige vuurwerkshow tonen ter hoogte van de basisschool in Diessen. Na het wensen van een gelukkig nieuwjaar kunt u te voet of op de fiets naar die locatie gaan.

Uit veiligheidsoverwegingen kan men het terrein zelf, waar het vuurwerk wordt afgestoken, niet betreden, maar er zijn voldoende plaatsen om het perfect te kunnen zien.

Natuurlijk willen wij de Familie van Daalen danken voor het beschikbaar stellen van het terrein achter hun huis. Zonder hen had het niet door kunnen gaan. Veel dank daarvoor!

 

Waar kun je het beste kijken.

  • Op de parkeerplaats van de basisschool
  • Op de Zijthorst
  • Op het veldje achter de Zijthorst (volg de bordjes)
  • Op het veld aan de Turkaaweg (volg de bordjes)

Houd de Coronamaatregelen die dan voor buitenevenementen gelden in de gaten en volg deze op!

Schoolbezoek aan het pre-Historisch Dorp in Eindhoven

Wie waren de Romeinen die in Deusone kwamen, hoe leefden zij en kunnen we dat nog zien? Natuurlijk in Eindhoven in het pre-Historisch Dorp.

In samenwerking met Museum Schatjes kunnen de kinderen uit de hogere klassen van de basisschool hier naar toe en wel op 28 maart 2022.

Hier moeten we nog wel vermelden dat wij voor de kosten van de bussen waarmee de kinderen vervoerd worden een extra bijdrage van Martijn en Carlijn van Kerkzicht hebben gekregen. Super bedankt hiervoor!

En dan is het voorbij…………………

Wie weet is er over 25 jaar weer een groep enthousiaste mensen die zo’n dorpsfeest wil organiseren.  Wij hopen natuurlijk van wel.

Rest ons iedereen te bedanken die Diessen 1650 mogelijk heeft gemaakt. De Gemeente Hilvarenbeek, instellingen, sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk jullie, de inwoners, waar wij het allemaal voor hebben gedaan. Wij hopen dat jullie er net zo van genoten hebben als wij!

 

HOUDOE EN BEDANKT……………

Stichting en Werkgroep Diessen1650